De beste pre-workput boosters van 2021

De beste pre-workouts van 2021 - EU-merken

Effectieve training omvat nu een goede booster en de 20 mm schijf op de ijzeren staaf. En de markt wordt nooit moe van het voldoen aan de behoeften van een grote verscheidenheid aan consumenten. Of het nu gaat om een ​​beladen dosis hardcore stimulerende middelen, een flinke portie pompstoffen of een complete mix van alles - er is nu het juiste product voor die-hard ijzersporters en de occasionele hobbypomp.

De categorie "EU Booster" beschrijft - meestal zonder rekening te houden met het land van fabricage - pre-workout producten die een lichte combinatie van stimulerende ingrediënten en stoffen bevatten die het pompen bevorderen. Daarbij worden ingrediënten die onder de nieuwe voedingswet of de verplichting tot het voorschrijven van geneesmiddelen zouden kunnen vallen volledig achterwege gelaten en stoffen die uit een wettelijk grijs gebied komen en derivaten of synthetisch gemodelleerde plantaardige stofduplicaten zijn, worden in dergelijke trainingsboosters niet gebruikt.

Daarom zijn EU-boosters het perfecte compromis voor het trainen van beginners of atleten die regelmatig een klein duwtje nodig hebben, maar niet de volledige breedte om de prestaties tijdens de training te optimaliseren. Zelfs geteste sporters hebben de neiging om aan de veilige kant te blijven met EU-boosters (zelfs als definitieve zekerheid over de zuiverheid van de producten alleen kan worden gegarandeerd door de lijst van Keulen of door analyses die in eigen huis zijn uitgevoerd).

Wij van Boosterjunkies willen nu, ondanks alle passie en passie voor de volledige hardcore club, de "redelijke" alternatieven de aandacht geven die ze verdienen en je kennis laten maken met de populairste en beste pre-workout producten uit het EU segment.

Zoals bij elk boosterproduct wijzen wij u erop dat de werking van een dergelijk product van veel factoren afhangt. Enerzijds de voedingstoestand, hydratatie, etc. de fysiologische reactie op individuele actieve ingrediënten is beslissend, maar het type en de intensiteit van de training hebben ook invloed op het activiteitenspectrum. Last but not least weerspiegelt deze toplijst onze subjectieve en, voor ons lichaam, individuele fysieke reactie. Hoewel we onze beoordelingen baseren op feiten en theorieën, kunnen we in de praktijk alleen putten uit anekdotische kennis.

Dus laten we instappen en eens kijken naar een aantal echte allrounders.

#10 Weider HZRD Pre-Workout 260g

Het voelt alsof het merk Weider al bijna net zo lang in het supplementenspel zit als de bodybuildingsport die door de gebroeders Weider wordt gepromoot in de geschiedenisboeken van onze tijd staat. Talloze grote namen hebben het merk al mogen vertegenwoordigen en de Protein 80 Plus is nog steeds te vinden in veel die-hard old school gyms.
De Hzrd-trainingsbooster breekt met het enigszins verouderde en aloude imago van het merk Weider en is nog vrij nieuw op de markt.
In een alarmerend gewaad - het blikje is versierd met wild geknoopte barrièretape - trekt het aan met de samenstelling van hoogwaardige plantenextracten en 200 mg cafeïne per portie (1,50 euro).
Verder maakt hij indruk met 6g pure L-citrulline, wat op zich al voor een behoorlijke pomp zorgt. Maar op dit moment nog niet genoeg, want Weider blijft arginine, niacine en ornithine toevoegen. 
Het gebruik van gepatenteerde merkgrondstoffen zoals Bioperine, Careflow en S7 bevestigt de hoge kwaliteitsnormen van Weider en geeft echte bodybuildingfans een stevige dagelijkse boost.

Weider HZRD Pre-workoutbad

* Advertentie / reclame

#10 Weider HZRD Pre-Workout 260g

BEOORDELING: 6.8 / 10

#9 Optimale Voeding Pre-Workout 330g

Het merk ON of Optimum Nutrition is bekend en net zo populair vanwege zijn wereldberoemde "Gold Standard" op het gebied van wei-eiwit. De Gold Standard Whey domineerde jarenlang de internationale eiwitmarkt en leeft nog steeds van een gerenommeerde reputatie en geniet nog steeds veel aandacht.
De andere producten van de fabrikant, die niet minder rijkelijk geënsceneerd zijn, maar nooit in de buurt kwamen van de verkoopcijfers van het eiwitpreparaat, moeten een stapje terug.

De Gold Standard Pre-Workout is eigenlijk een zeer solide product dat, hoewel niet genoeg water voor elke booster, duidelijk beter presteert dan de verplichte energiedrank voor de training.
Want naast maar liefst 175 mg cafeïne dekt de ON Pre-Workout de dagelijkse 3g-portie creatine in zijn geheel en 1,5g bèta-alanine leidt ook tot overeenkomstige prestatie-aanpassingen bij regelmatige consumptie. Verder zijn de verstandige ingrediënten citrulline (voor een verhoogde pompkracht), carnitine (voor een geoptimaliseerde vetstofwisseling) en tyrosine (voor een merkbare focus) allemaal in ieder geval aanwezig, zij het in deels ondergedoseerde hoeveelheden. Afhankelijk van hoeveel je bereid bent om de dosering te verhogen en de bijbehorende portiekosten (0,83ct per portie), is de pre-workout zeker niet de "gouden standaard", maar kan vóór het soort sporten worden genoten.

Optimum Nutrition Pre Workout Tub

* Advertentie / reclame

#9 Optimale Voeding Pre-Workout 330g

BEOORDELING: 7.0 / 10

# 8 Olimp Redweiler 480g

Het van oorsprong Poolse farmaceutische bedrijf produceert sinds 1990 voedingssupplementen volgens de hoogste normen en is ook in Duitsland vertegenwoordigd met een eigen bedrijvengroep. In de afgelopen 10 jaar heeft Olimp alleen al meer dan 80 miljoen euro geïnvesteerd in de ontwikkeling van technologieën en innovaties.
De beloning voor dit werk is een uitstekende reputatie en een enorm klantenbestand.
Niet in de laatste plaats vanwege de zeer goede producten in het supplementen- en bodybuilding-segment.

De Olimp vertrouwt op een complete samenstelling met een vergelijkbaar grotere portie (12g - 0,87ct) en combineert een pompformule en een performance blend. AAKG en citrulline malaat worden aangevuld met een kleine hoeveelheid natrium, zodat de pomp echt heel goed is. Tyrosine en cafeïne (200 mg) zorgen voor een aangename boost en langdurige focus, en last but not least, creatine en beta-alanine zijn typische prestatieverbeteraars die het verstandig maken om de Redweiler regelmatig te consumeren. Bijzonder aansprekend is dat de Redweiler al twee keer in een extreem gave speciale editie van Dragonball Z is uitgebracht en in deze versie nog steeds verkrijgbaar is. Misschien ook een stimulans om voor de een of de ander te kopen.

Olimp redweiler bad

* Advertentie / reclame

# 8 Olimp Redweiler 480g

BEOORDELING: 7.6 / 10

#7 All Stars RAW Intensiteit 400g

Jarenlang was het merk All Stars nauw verwant aan een van de boegbeelden van de scene - Markus Rühl!
Hij was het ook die destijds een hele reeks klinkende supplementen initieerde en/of op zijn minst adverteerde, en dus liet een zware booster - in vergelijking met Duitse begrippen - niet lang op zich wachten.
Inmiddels is de Raw Intensity meer dan eens herzien en is de drijvende kracht achter de zogenaamde Platinum Series. Met 15 wetenschappelijk bewezen ingrediënten, boordevol citrulline, arginine, taurine, tyrosine, glycine, Cordiceps Sinensis, Norvaline en cafeïne en opwindende, verrijkende plantenextracten, hebben we echt een heel goed pre-workout product!
Op maar liefst 20g per portie (2,00 euro) meer dan 9g actieve pompstoffen, 350mg cafeïne (+200mg theobromine) en zelfs met 110mg synephrine wordt er nog iets gedaan voor vetverbranding!

All Stars RAW Intensiteitsbad

* Advertentie / reclame

#7 All Stars RAW Intensiteit 400g

 BEOORDELING: 7.8 / 10

# 6 PEAK - Geen grappen 600g

Peak is ook een bekende instelling in Duitsland wiens naam zichzelf sinds 2003 naar de "top" van de supplementenmarkt roept en zich inzet om deze claim na te streven. Peak stelt hoge eisen aan de selectie van de door haar geselecteerde grondstoffen en verwerkt deze met de grootste zorg in de eigen productie. Conform de kwaliteitsnormen HACCP, GMP, GLP en GSP zijn de producten 100% vrij van dopingstoffen.

De No Jokes is een pre workout booster met Pump & Stim effect die alertheid, focus, pumps en uithoudingsvermogen bevordert. Hiervoor overtreft het het volledige assortiment van alle relevante ingrediënten in een behoorlijke dosering. Naast pompsubstraten arginine HCL en citrulline, is de carnosine-booster bèta-alanine en de krachtige ingrediënten zoals N-acetyl-L-tyrosine, de gepatenteerde Ashwagandha KSM-66, Alpha GPC, glucuronol-aceton en nog veel meer. bevatten!
Vooral de opnameverbeteraars L-Theanine, Panax Ginseng en Rhodiola Rosea geven de formule een extra duwtje in de rug. Eén portie is maar liefst 20 gram (1,33 euro) en levert echt alles wat je nodig hebt voor een goede - maar "schone" - workout!

PEAK NO Jokes Tub

* Advertentie / reclame


# 6 PEAK - Geen grappen 600g

BEOORDELING: 8.0 / 10

#5 Naughty Boy Menace pre-workout

De NB Menace is ook een volledig transparante allround pre-workout en dient op het gebied van verhoogde energie, verhoogde concentratie en verbeterde pompen en prestaties.

Het bevat 4g L-citrulline en 2g gepatenteerde glycerine in de vorm van GlycerSize. De concentratie wordt verzekerd door 1g tyrosine en 600mg van de eveneens gepatenteerde werkzame stof Alpha-Zone (Alpha-GPC). Naast 3,2 g bèta-alanine om het uithoudingsvermogen te verbeteren, is de energieleverende formulering, bestaande uit 300 mg Juglans Regia, 350 mg cafeïne en 150 mg Biophytum, indrukwekkend. Deze echt doordachte en hoogwaardige matrix is ​​verfijnd met 50 mg AstraGin, wat de opname maximaliseert. Gezien de aantrekkelijke prijs (1,02 euro per portie) een zeer interessante en aan te bevelen aanvulling.

Stoute jongen gemene pre-workout bad

* Advertentie / reclame

#5 Naughty Boy - Menace Pre-Workout 435g

BEOORDELING: 8.3 / 10

# 4 OS Nutrition - Gods Pulse

Het Duitse bedrijf OS Nutrition Supplements produceert sinds 2017 volgens de hoogste kwaliteitsnormen. De etiketten van hun voedingssupplementen zijn zowel eenvoudig van opzet als inhoudelijk gedetailleerd en garanderen maximale transparantie. Het bedrijf gebruikt acesulfaam K of aspartaam ​​niet in het gehele assortiment.

De god pulse is een pre-workout die niet steunt op het motto "meer is meer", maar in plaats daarvan op een verstandige manier doelgerichte ingrediënten combineert in gematigde doses. Een portie van 15g (1,50 euro) bevat 8g actieve pompstoffen (4g elk van AAKG en L-citrulline) en 3g beta-alanine. Een goede focus wordt bereikt door toevoeging van 1 g N-acetyl-L-tyrosine, evenals 250 mg groene thee-extract en 250 mg cafeïne. Het bevat ook 200 mg druivenpitextract en 80 mg Panax ginseng-extract. Met de laatste 2 genoemde ingrediënten onderscheidt deze booster zich van de rest van deze lijst en weet hij ook nog eens te overtuigen met een stevige werking.
Bijzonder positief is de merkbaar goede smaak van de booster, die verkrijgbaar is in de varianten cola, rood fruit, mango, framboos en watermeloen - YUMMIE!

OS Nutrition Gods Pulse Tub

* Advertentie / reclame

#4 OS Nutrition - Gods Pulse 308g

BEOORDELING: 8.4 / 10

# 3 ESN-crank

ESN en de Crank zijn al een instelling in de Duitse supplementenscene.
ESN produceert al 16 jaar dagelijks gecontroleerde supplementen die staan ​​voor kwaliteit, zuiverheid en veiligheid. Onafhankelijke en geaccrediteerde tests van alle productiebatches worden regelmatig uitgevoerd in interne laboratoria. Dit schept vertrouwen in veiligheid en zuiverheid - typisch voor kwaliteit, made in Germany.

Zelfs de pre-workout van wat waarschijnlijk de meest bekende fabrikant in dit land is, is een synergetische booster met citrulline, AAKG, andere aminozuren, cafeïne en geselecteerde plantenextracten voor de perfecte trainingservaring. Het bestaat uit 14 ingrediënten en is de perfecte combinatie van aminozuren en plantaardige ingrediënten.
Voor elke portie van 19 g (1,50 euro) levert de Crank 11 g pompstoffen (6 g citrullinemalaat, 4 g AAKG plus glucuronolacton enz.) en meer dan 2,5 g stimulerende plantaardige en andere stoffen (200 mg cafeïne, Synephrine, Rhodiola Rosea Extr. enz.). ).
Het is niet verwonderlijk dat ESN er een puinhoop van maakte en absolute vlaggenschipdoseringen gebruikte voor alle actieve ingrediënten. Zeker een van de meest complete en hoogste kwaliteit EU boosters in Duitsland.

ESN Crankkuip

* Advertentie / reclame

# 3 ESN - Crank 380g

BEOORDELING: 7.8 / 10

#2 BPS-Pharma Not4Pussy Transform-U-Matrix

Voor het 5e jaar van het bestaan ​​van het bedrijf zet BPS-Pharma een nieuwe mijlpaal in de categorie pre-workout boosters. Het bijzondere aan de Transform-U-Matrix is ​​de combinatie van gepatenteerde actieve ingrediënten in een ongekende combinatie op basis van wetenschappelijk onderbouwde doseringen. 

Alleen al de combinatie voor de pomp is opmerkelijk en van hoge kwaliteit. Enerzijds vertrouwt men op beproefde L-citrulline-malaat in combinatie met glutathion, dat het NO-gehalte stabiliseert en zorgt voor een langdurig effect, maar waar het echt om draait is de combinatie van Oxystorm en Nitrosigine. Twee merkproducten die een onvergelijkbare pomp beloven met extreme vasculariteit. Het gepatenteerde Amaranthus-extract levert de maximale hoeveelheid nitraat om het NO-gehalte tot 8 uur te verhogen.
Bovendien werkt het synergieduo van cafeïne en theanine en wordt het versterkt door de synephrine in het Citrus Aurantium-extract. Theanine onderschept de ongewenste bijwerkingen. Verder zijn er extreem veel katalysatoren zoals taurine, glucuronolacton, zwarte peper extract en nog veel meer. voor actieve ingrediënten zoals ashwagandha, pijnboomschors etc. zeer effectief!
Een echt exclusieve en leuke booster!

BPS Pharma Not4pussy Transform-U-Matrix pot

* Advertentie / reclame

#2 BPS-Pharma Not4Pussy Transform-U-Matrix 320g

BEOORDELING: 8.1 / 10

#1 NP Nutrition Doom

The Doom is een zogenaamde brainbooster voor een prettige en langdurige focus, maar zonder een al te stimulerend effect. Energiegevende stimulerende middelen zoals cafeïne worden slechts zeer discreet gebruikt, maar het belangrijkste actieve ingrediënt is onder andere N-acetyl-L-tyrosine. Dit aminozuur verscherpt de focus, gaat vermoeidheid tegen en verhoogt de motivatie.
Van DMAE bitartraat, L-theanine en Alpha GPC is ook bekend dat ze de cognitieve prestaties verhogen, d.w.z. een positief effect hebben op het concentratievermogen en het geheugen. Het zeer effectieve adaptogeen Rhodiola Rosea ondersteunt u op het gebied van stressbestendigheid. 

Voor een effectieve 1,17 euro per portie een echt geschikte booster die zo totaal anders werkt dan de andere kandidaten op deze lijst.

NP Nutrition Doom Can

* Advertentie / reclame

# 1 NP Nutrition - Doom 300g

BEOORDELING: 8.1 / 10

Zoals u kunt zien, kunnen de keuzes niet gevarieerder en uitgebreider zijn. Van de eenvoudige vervanging voor energiedrank plus een kleine bonus tot de volledig ontwikkelde hersenstimulerende exotische, er is werkelijk alles in het pre-workout supplement dat de gepassioneerde ijzeratleet zich kan voorstellen. Elk van de gepresenteerde producten heeft zijn eigen charme en spreekt vrijwel iedereen aan, van de ambitieuze schoonmaker tot de freak die graag experimenteert. We kunnen dus ook niet definitief bepalen en rangschikken, maar met deze aanbevelingen willen we de beslissing naar beste weten aan u overlaten.
Wij wensen je in ieder geval veel plezier en vooral trainingssucces bij het dagelijks testen en/of consumeren van deze boosters!

Onze belofte

We beloven je dat elk van de hier gepresenteerde boosters het geld waard is, teleurstellende producten waren niet opgenomen in ons harken! We hebben de boosters zo objectief mogelijk geëvalueerd, op basis van onze ervaring en niet op marketingbeloften van de fabrikant. De hier vermelde trainingsboosters hebben zichzelf bewezen in onze veelzijdige tests, in intensieve trainingseenheden en hebben de concurrentie overwonnen. Hiervoor hebben we onze eigen tests, ervaringen van andere atleten en de evaluatie voor onze ranglijst gebruikt. Alle geteste producten hebben zichzelf bewezen en zijn echte hardcore boosters en werden beoordeeld in de categorieën ingrediënten, effect (focus, kracht, energie en pomp), smaak en oplosbaarheid en ook waar voor je geld. Voor elke categorie werd een score tussen de 1 en 10 punten toegekend.

Opmerking:

Met de ranking willen we je informeren over de beste training boosters om je te ondersteunen bij je aankoopbeslissing en om je teleurstellingen te besparen en je portemonnee te sparen. Onze boosterrecensies vertegenwoordigen onze subjectieve indrukken en beweren niet algemeen te zijn. De werking van één en hetzelfde product kan van persoon tot persoon verschillen! Pre-workout-supplementen mogen niet permanent of overdosis worden ingenomen. Het gebruik en de dosering van pre-workout boosters is geheel voor eigen risico.

De ultieme pre-workout boostertest: alles wat je moet weten over de beste trainingsboosters

Wil je een haarscherpe focus, maximale kracht en verbeterde trainingsprestaties tijdens je workout? Een pre workout booster vervult jouw wensen. Maar welke producten leveren echt wat ze beloven? Wat zijn de beste pre-workout boosters? Onze ranglijst vertelt het je! Zo veel van tevoren: we hebben alle producten op de proef gesteld - en geven u uitgebreide beoordelingen, uitgevoerd naar ons beste weten en overtuiging, om u te helpen een beslissing te nemen. 

De beste pre-workout boosters getest

Een pre-workout booster is een voedingssupplement dat alleen voor de training wordt ingenomen. Het doel van het nemen is om een ​​cocktail van zeer krachtige actieve ingrediënten te gebruiken om de trainingsprestaties te verbeteren en geleidelijk uw eigen prestatielimieten te verleggen. Pre-workout boosters zijn vooral in staat om de innerlijke drive te vergroten door middel van stimulerende middelen. 

Hier laten we je zien wat er achter de veelzijdige trainingsboosters zit, voor wie ze geschikt zijn en wat een echt goede pre-workout booster is.

Welke ingrediënten maken een goede pre-workout booster?

Veel pre-workout boosters gebruiken een hele cocktail aan ingrediënten om een ​​uitstekend effect te bereiken. Het hoogtepunt: de afzonderlijke stoffen vullen elkaar aan en ontwikkelen soms synergie-effecten die de best mogelijke prestaties uit u halen. In de loop van de laatste decennia zijn sommige ingrediënten bijzonder effectief gebleken. Bijna elke goede pre-workout booster vertrouwt daarom op een of meer van de volgende ingrediënten. 

Het niet-essentiële aminozuur beta-alanine wordt in veel pre-workout boosters gebruikt. Voor een goede reden. De stof verhoogt het carnosinegehalte in onze cellen en verlaagt zo de pH-waarde. Hierdoor hebben de spieren minder last van melkzuur en kun je langer en harder trainen.

Choline Bitartraat, de vorm van choline die veel gemakkelijker door het lichaam kan worden gebruikt, is niet alleen essentieel voor een normale vetstofwisseling, maar ook voor onze hersenprestaties. Uit choline wordt immers de neurotransmitter acetylcholine gevormd, wat essentieel is voor een goede informatieoverdracht in de hersenen. Dit geldt ook voor de overdracht van prikkels naar de spieren. Door Choline Bitartraat in te nemen, versterkt u niet alleen uw geheugen, maar ook uw spiergeheugen ("spiergeheugen").

Als u ooit hersenversterkers heeft gebruikt en: Nootropics hebben besproken, zou Ginkgo Biloba-extract geen onbekende voor u moeten zijn. De stof is immers in staat om de bloedtoevoer naar de hersenen te verbeteren - en zo de cognitieve prestaties aanzienlijk te verhogen. Er is nog een reden waarom Ginkgo Biloba-extract vaak wordt gebruikt in pre-workout boosters. Het actieve ingrediënt kan ook het niveau van het stresshormoon cortisol verlagen. De laatste is berucht onder atleten als een "spierdoder". Door ginkgo biloba-extract te nemen, bevordert u de spiergroei. 

Glycerol of glycerine maakt deel uit van tal van supplementen. HydroMax, een geconcentreerde vorm van glycerol die vroeger vooral als op zichzelf staand product verkocht werd, verschijnt nu veelvuldig op de ingrediëntenlijst van pre-workout boosters. Het bijzondere van glycerol: de stof, die ook als bevochtigingsmiddel in de voedingsindustrie wordt gebruikt, kan water opslaan in de spiercellen. Het resultaat is een brute pomp die uren kan duren na de training. Glycerol wordt niet alleen gebruikt om de prestaties te verhogen, maar is ook perfect als je iemand wilt imponeren met je perfect gevormde silhouet na een training. 

Groene thee bevat niet alleen tal van gezonde antioxidanten en voedingsstoffen. Het ingrediënt bevat ook aanzienlijke hoeveelheden cafeïne. Van dat laatste is bekend dat het het hart sterker laat kloppen, de bloedvaten verwijdt en de motivatie verhoogt. De beste voorwaarden voor de komende training. Vooral omdat extract van groene thee ook de regeneratie van spieren kan versnellen. 

Het ingrediënt dat je misschien kent van energiedrankjes wordt ook vaak gebruikt in pre-workout boosters - en niet zonder reden. Guarana-extract staat bekend om zijn hoge gehalte aan cafeïne. Tijdens de training zorgt het actieve ingrediënt voor de best mogelijke toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de spieren. Maar ook de psychotrope effecten van guarana-extract mogen niet worden onderschat. De stof verbetert de stemming, verdrijft vermoeidheid en zorgt voor de nodige motivatie tijdens de training. Bonus: Guarana heeft ook een eetlustremmer en kan je een beetje dichter bij je droomfiguur brengen. 

Cafeïne is het klassieke ingrediënt in een pre-workout booster. Geen wonder. Cafeïne verhoogt immers zowel de fysieke als de cognitieve prestaties. Typische gevolgen van het nemen van cafeïne zijn een verhoogde hartslag, verwijde bloedvaten, een sterke hartslag, een opgewekt humeur en een verhoogde interne drive. EEN Cafeïne booster biedt daarmee de voorwaarden voor een succesvolle opleiding. Goed om te weten: cafeïne heeft ook een eetlustremmende werking. 

L-arginine is een onmisbaar onderdeel geworden van de supplementenscene. De stof heeft al jaren een vaste plaats op de ingrediëntenlijst in pre-workout boosters. En ze verdient het echt. Het aminozuur is een belangrijk uitgangsmateriaal voor de vorming van stikstofmonoxide. Dit verbetert de bloedcirculatie door de bloedvaten te verwijden en optimaliseert zo het transport van voedingsstoffen en zuurstof naar de spieren. Het resultaat: je kunt veel langer en harder trainen - en visueel genieten van een brute pomp. Bovendien verkort L-arginine de regeneratietijd van de spieren aanzienlijk. 

Het niet-essentiële aminozuur L-citrulline stimuleert, net als L-arginine, de productie van stikstofmonoxide. Hierdoor profiteer je van een verbeterde bloedcirculatie en een optimale toevoer van voedingsstoffen en zuurstof. De verhoogde pomp verbetert de trainingsprestaties, vereenvoudigt de spierregeneratie en bevordert de spieropbouw. 

Structureel lijkt L-ornithine erg op L-arginine. Enerzijds is L-ornithine belangrijk in het lichaam voor de afvoer van afvalstoffen zoals ammoniak - en dus essentieel voor onze gezondheid. Voor kracht- en duursporters is L-ornithine vooral interessant omdat het de synthese van L-arginine verbetert en zo de concentratie stikstofmonoxide in het lichaam kan verhogen. Dit laatste leidt op zijn beurt tot een verbeterde bloedcirculatie en verhoogde pompen. Bovendien kan L-ornithine uitputting tijdens de training vertragen en de slaapkwaliteit verbeteren. 

Wil je tijdens de training tot het uiterste gaan, volledig gefocust zijn op de oefening in kwestie en tegelijkertijd sterk gemotiveerd zijn? Zorg er dan voor dat je Pre Workout Booster L-tyrosine bevat. Want met het niet-essentiële aminozuur bereik je precies dat Goed om te weten: L-tyrosine komt vaak voor in de ingrediëntenlijst in de vorm van N-acetyl-tyrosine. De geacetyleerde vorm van tyrosine heeft dezelfde eigenschappen als L-tyrosine, maar wordt gekenmerkt door een significant betere biologische beschikbaarheid. 

Achter de afkorting OPC zitten zogenaamde "oligomere proanthocyanidinen", secundaire plantenstoffen die voornamelijk worden aangetroffen in druivenpitextract. Druivenpitextract is vooral bekend om zijn antioxiderende eigenschappen, die cellen beschermen tegen schade en vroegtijdige veroudering. Daarnaast scoort OPC zowel met ontstekingsremmende als antihypertensieve en bloedcirculatiebevorderende eigenschappen. Kortom: door druivenpitextract te nemen, leg je de basis voor een gezond lichaam - en effectieve training. 

Rhodiola Rosea Extract staat bekend als een krachtig adaptogeen. Met andere woorden: de stof helpt lichaam en geest om zich optimaal aan te passen aan stress. Dit geldt zowel voor psychologische stress als voor fysieke stress die het lichaam ervaart tijdens bijvoorbeeld een zware training. Het resultaat van het verminderde stressgevoel: u kunt het tijdens de training langer volhouden en kunt geleidelijk uw persoonlijke grenzen naar achteren verleggen. 

Rode biet is ook populair voor pre-workout boosters, als poeder of als extract. De reden: rode biet bevat grote hoeveelheden nitraat en ondersteunt zo de vorming van stikstofmonoxide. Dit laatste bevordert op zijn beurt de bloedcirculatie, verbetert het transport van zuurstof en voedingsstoffen naar de spieren en zorgt voor een sterke pomp en een verkorte regeneratietijd van de spieren. Maar rode biet heeft nog een troef in petto: het ingrediënt gaat verzuring van de spieren tegen en voorkomt zo overtraining. 

Heb je je ooit afgevraagd waarom zwarte peper zo vaak voorkomt op de ingrediëntenlijst van pre-workout boosters? Het antwoord is simpel: de werkzame stof piperine in zwarte peper remt bepaalde enzymen die normaal gesproken allerlei stoffen uit het lichaam filteren. Daarom verhoogt zwarte peper ook de biologische beschikbaarheid van een breed scala aan stoffen - en draagt ​​zo aanzienlijk bij aan de impact van de respectieve pre-workout booster. 

Het aminozuur taurine heeft een aantal eigenschappen die het interessant maken voor sporters. Taurine wordt niet alleen als een natuurlijk stimulerend middel beschouwd, maar is ook in belangrijke mate betrokken bij het opbouwen van spiermassa. Met één inname bevorder je dus spiergroei of voorkom je de afbraak van spiermassa. Bovendien vermindert taurine merkbaar spierpijn na de training en verhoogt het ook de vetverbranding. 

Structureel lijkt Theacrine erg op cafeïne. De stof verscherpt de focus, verhoogt de motivatie en verhoogt de fysieke en cognitieve prestaties. Theacrine is vooral populair als cafeïne-alternatief in pre-workout boosters. Enerzijds omdat de energetische werking van Theacrine veel langer aanhoudt dan die van cafeïne. Aan de andere kant, omdat er na het nemen van Theacrine geen plotselinge crash is na de training. Ook praktisch: Theacrine leidt niet tot een sluipend gewenningseffect, waardoor je langer bij dezelfde dosering kunt blijven. 

Ook op de ingrediëntenlijst staan ​​vaak B-vitamines. Dit geldt met name voor niacine, ook bekend als vitamine B3. De reden: B-vitamines spelen een sleutelrol in de energiestofwisseling van het lichaam. Niacine kan bijvoorbeeld vermoeidheid en spiervermoeidheid aanzienlijk verminderen - met een merkbaar trainingseffect. De inname van niacine bevordert bijzonder intensieve trainingen en geeft de spieren optimale groeiprikkels. Sommige fabrikanten zullen echter waarschijnlijk vertrouwen op niacine voor hun supplementen om preventieredenen. Een niacine-tekort als gevolg van vermoeidheid en spierzwakte vermindert bijvoorbeeld de trainingsprestaties aanzienlijk. 

Pre-workout booster correct gebruiken: een gids

Wat je favoriete pre-workout booster ook is, bij het innemen gelden bijna altijd dezelfde regels. Met name het tijdstip en type inname bepalen of de Pre Workout Booster het gewenste effect volledig kan ontwikkelen. 

1.) Het juiste moment - wanneer Pre Workout Booster gebruiken?

De naam verraadt het al: je moet Pre Workout Booster altijd voor de training innemen. Of de booster na 15, 30 of 45 minuten het gewenste effect heeft, hangt grotendeels af van het gebruikte supplement. In de regel geeft de fabrikant een advies over het tijdsinterval tussen de training en de booster die moet worden genomen. 

Het “juiste” (en dus ook het “verkeerde”) moment om een ​​trainingsbooster te nemen hangt ook af van de individuele behoeften. Als je graag 's avonds traint, maar tegelijkertijd gevoelig reageert op stimulerende middelen zoals cafeïne, is een booster waarschijnlijk contraproductief. Als je niet kunt slapen nadat je het hebt ingenomen en de halve nacht je hoofd stoot, zal je regeneratiefase extreem klein zijn - en het trainingseffect zal verdwijnen. Als er geen stimulusvrije pre-workout booster voor je is, moet je je trainingsgewoonten ten goede of ten kwade veranderen. 

2.) Pre-workout booster: capsules of poeder?

Het is aan jou of je je pre-workout booster in de vorm van capsules of als poeder neemt. Het werkingsmechanisme is hetzelfde voor beide soorten inname - en beide varianten zijn voldoende beschikbaar op de markt. Er zijn echter verschillen als het gaat om de tijd die nodig is om van kracht te worden. Als u uw Pre Workout Booster in capsulevorm neemt, moet u een iets langere interval inplannen voordat u begint met trainen. De reden: de capsules moeten eerst in de maag oplossen voordat ze kunnen inwerken. Bovendien hebben capsules meestal minder vulmiddel en zijn daarom meestal beperkt tot focus en energie. In capsules vind je daarentegen nauwelijks actieve pompingrediënten.

3.) Zo lang geleden zou je laatste maaltijd moeten zijn

In principe geldt het volgende: hoe verder je terug was van je laatste maaltijd, hoe sneller de booster zijn werking ontvouwt. Omgekeerd betekent dit: als je kort voor de training hebt gegeten, zal dit aan het begin van de training niet volledig zijn effect kunnen ontwikkelen. We raden je daarom aan om na je laatste maaltijd minimaal twee uur te wachten voordat je de Pre Workout Booster inneemt. 

Dat betekent natuurlijk niet dat je moet verhongeren voordat je gaat trainen. Integendeel, de periode tussen je laatste maaltijd en je training mag niet te lang zijn. Anders voel je je slap tijdens de training en kan je lichaam niet terugvallen op de energiereserves die het nodig heeft om optimaal te presteren. 

4.) Houd mogelijke gewenningseffecten in de gaten

Pauzes zijn belangrijk. Niet alleen bij het sporten, maar ook bij het nemen van pre-workout boosters. Dit geldt vooral als je booster stimulerende middelen zoals cafeïne bevat. Vroeg of laat ontstaat er tolerantie, oftewel een gewenningseffect. Dit betekent dat je grotere doses van elk ingrediënt nodig hebt om hetzelfde effect te krijgen. Om dit te voorkomen, dient u dergelijke supplementen indien mogelijk op opeenvolgende dagen te vermijden. En je hoeft natuurlijk niet elke training met een trainingsbooster te beginnen. De ene of de andere pre-workout boostervrije trainingsdag is zelfs aan te raden. 

Natuurlijk is er geenszins het risico van tolerantieopbouw bij elk supplement. Een blik op de ingrediëntenlijst leert je of je dat laatste in de gaten moet houden.  

5.) Hoe zit het met de klontjes in het poeder?

U bent pas een paar dagen geleden begonnen met uw Pre Workout Booster en vindt nog steeds extreem lelijke klontjes in het poeder? Is het product nu een koffer voor de vuilnisbak? Nee. Het is normaal dat poederboosters eerder vroeger dan later samenklonteren. Dit komt simpelweg omdat de ingrediënten van veel supplementen "hygroscopische" eigenschappen hebben, bijvoorbeeld L-arginine of citrullinemalaat. Met andere woorden: het poeder trekt praktisch de kleinste hoeveelheden vocht aan en vormt daardoor de lelijke klonten. Deze zijn echter niet schadelijk en hebben ook geen invloed op de werking. Uiterlijk wanneer u het poeder met water mengt, is het probleem - in de ware zin van het woord - weer opgelost.

Wie heeft er in het bijzonder baat bij pre-workout boosters?

Brute pomp, haarscherpe focus, betere prestaties: Pre-workout boosters zijn dankzij hun uiteenlopende effecten even interessant voor kracht- en duursporters. Vooral atleten die vastzitten op een hardnekkig plateau kunnen hun prestaties naar een nieuw niveau tillen met een pre-workout booster.  

Pre-workout boosters voor vrouwen?

Het idee dat pre-workout boosters alleen voor gespierde mannelijke atleten zijn, blijft bestaan. Sterker nog, vrouwen profiteren ook van de motiverende en bloedcirculatieverhogende effecten van pre-workout boosters. Er zijn echter maar heel weinig pre-workout boosters die direct op vrouwen zijn gericht. Let daarom bij het innemen op het gewichtsverschil dat er is ten opzichte van mannelijke sporters en ga voorzichtig te werk met de dosering. Anders van toepassing op Pre-workout booster voor vrouwen dezelfde richtlijnen als voor mannelijke boosters.

3 tips voor het kopen van pre-workout boosters

De beste manier om meer te weten te komen over de mogelijke en concrete effecten van een booster, is door een review te lezen. Als u geen recensie kunt vinden van de trainingsbooster die u zoekt, kan een blik op de lijst met ingrediënten u helpen. Daarnaast zijn er drie punten waar je altijd op moet letten bij het kopen van pre-workout boosters. 

1.) Bekijk Propriety Blends

Sommige fabrikanten vertrouwen op zogenaamde "propriety blends". Dit zijn speciale ingrediëntenmengsels die door de betreffende fabrikant individueel zijn samengesteld. De term “matrix” wordt vaak gebruikt in verband met een specifiek effect. De moeilijkheid: De exacte samenstelling van zo'n matrix staat meestal niet vermeld op de ingrediëntenlijst. Een fatsoenlijke blend is slim en krachtig in elkaar te zetten. U kunt echter niet precies begrijpen hoe de respectieve ingrediënten worden gedoseerd - en het is moeilijker om het effect van de pre-workout booster van tevoren te beoordelen. Je moet daarom langzaamaan trainingsboosters benaderen met gepaste melanges. Daarnaast wordt aanbevolen (indien beschikbaar) om de bijbehorende recensie door boosterjunkies te lezen voordat u het inneemt. 

2.) Overschat het belang van creatine niet

Er is geen twijfel over mogelijk, er zijn een aantal voordelen aan het nemen van creatine. Terwijl de stof vroeger een geheime tip was onder atleten, is creatine nu een van de best onderzochte supplementen in de hele fitnessindustrie. Het is aangetoond dat het materiaal de fysieke prestaties en kracht verhoogt en, dankzij het vasthouden van water, ook zorgt voor een betere uitstraling van de spieren. 

Dus hoort creatine in elke goede pre-workout booster thuis? Niet echt. In feite zijn er enkele fabrikanten die hiervoor afhankelijk zijn van creatine, maar het is onwaarschijnlijk dat het merkbare effecten zal hebben. De reden: Creatine werkt alleen als het dagelijks in een voldoende hoge, maar ongevaarlijke dosis wordt ingenomen. Pre-workout boosters zijn echter niet ontworpen voor dagelijks gebruik. Als een booster creatine bevat, is dit geen nadeel - maar ook zeker geen verkoopargument. 

3.) Gebruik pre-workout boosters niet in de eerste plaats om vet te verbranden

Natuurlijk zijn er boosters die ook een positief effect hebben op de vetverbranding. Een snelle blik op de ingrediëntenlijst leert of dit het geval is. Stoffen als taurine of piperine kunnen de vetverbranding zeker verhogen. Meestal wijzen de fabrikanten op dit feit prominent. Verhoogde vetverbranding of zelfs gewichtsverlies is echter niet het primaire doel van een pre-workout booster. Als je specifiek vetverlies wilt bevorderen, zijn vetverbranders veel geschiktere supplementen. Deze laatste stimuleren ofwel specifiek de stofwisseling en bevorderen zo de thermogenese ofwel zorgen voor een beter vetzuurtransport in het bloed. 

Wat als het effect te wensen overlaat?

Eigenlijk heb je alles goed gedaan. Je hebt je vooraf geïnformeerd over de samenstelling van de booster en al onze tips gevolgd bij het kopen. Toch wil het gewenste effect gewoon niet intreden. We laten u zien wat dat kan zijn en hoe u nu verder kunt gaan. 

Pas de dosering aan

Vooral in de fase waarin je langzaam een ​​nieuwe pre-workout booster nadert, is het niet ongebruikelijk dat je geen bijzonder intens effect voelt. Zodra u zeker weet dat u het supplement goed verdraagt, kunt u de dosering verhogen en geleidelijk aanpassen aan de maximale aanbeveling van de fabrikant. In principe geldt: hoe meer je weegt, hoe hoger de dosering moet zijn om het gewenste effect te bereiken. 

Check de ingrediëntenlijst

Het is goed mogelijk dat de werking van de booster voornamelijk gebaseerd is op cafeïne. Als je toch graag veel koffie drinkt, heb je zeer waarschijnlijk een tolerantie voor cafeïne ontwikkeld. Je hebt dus twee opties. 

 1. U bent op zoek naar een supplement dat niet afhankelijk is van cafeïne.
 2. Je stopt een tijdje met het innemen van cafeïne, waardoor het gewenningseffect kan afnemen.

Verwacht niet te veel

We weten dat wanneer er in de productbeschrijving een "vlijmscherpe focus" of een "brutale pomp" wordt genoemd, de verwachtingen hooggespannen zijn. Zeker bij pre-workout boosters, die - in tegenstelling tot hardcore boosters - geen hele harde stimulerende middelen tegenkomen, moet je realistisch blijven. Een scherpere focus maakt je geen Sherlock Holmes en een grotere pump maakt je geen Hulk. Natuurlijk zou u een aanzienlijke verbetering van uw trainingsprestaties moeten voelen nadat u deze heeft ingenomen. U moet echter niet verwachten dat u plotseling met dumbbells jongleert die u voorheen nauwelijks kon optillen. 

Twijfel aan de kwaliteit van de booster

Triest maar waar: lang niet elk product kan de volle beloften van de fabrikant waarmaken. Als er ondanks de maximale dosis, realistische verwachtingen en de uitgesloten tolerantievorming geen of slechts een onvoldoende effect is, kan het zijn dat je gewoon een slecht supplement bent tegengekomen. Of in ieder geval een die niet aan uw zeer individuele eisen voldoet. In dat geval helpt maar één ding: zoek een andere pre-workout booster of kies er een uit onze pre-workout booster-test. Als je een product gebruikt uit onze ranglijst van de beste pre-workout boosters, kun je er zeker van zijn dat we het hebben uitgeprobeerd. 

Bijwerkingen: zijn boosters gevaarlijk?

Juridische pre-workout boosters hebben in principe weinig of geen bijwerkingen. Als u gevoelig bent voor een bepaald ingrediënt, kan dit leiden tot lichte hoofdpijn of maagklachten. In dat geval kun je beter een andere booster gebruiken. Boosters met stimulerende middelen zoals cafeïne kunnen het ook moeilijk maken om in slaap te vallen. In principe doe je er dus goed aan niet te laat te trainen of een pre-workout booster zonder cafeïne te gebruiken. 

Voorzichtigheid is echter geboden tegen hardcore boosters die afhankelijk zijn van sterke stimulerende middelen. U dient deze altijd zorgvuldig te benaderen om mogelijke bijwerkingen zo laag mogelijk te houden. De beruchte "crash" na de training - een korte periode van slecht humeur en lusteloosheid - kan ook optreden na het nemen van een hardcore booster. 

Bovendien moet u zich altijd aan de door de fabrikant aanbevolen dosering houden en deze nooit overschrijden. Mogelijke gevolgen van een overdosis zijn met name hartkloppingen, interne rusteloosheid en maagproblemen. 

Voelt u lichte bijwerkingen? Zo gedraag je je goed

Of u nu hoofdpijn krijgt, een beetje misselijk bent of een snelle hartslag ervaart: Als u vermoedt dat u last heeft van bijwerkingen in verband met het gebruik van een pre-workout booster, ga dan als volgt te werk. 

 1. Geen paniek! In de regel verdwijnen de kleine bijwerkingen net zo snel als ze kwamen. Probeer eerst diep adem te halen.
 2. Pauzeer je training even - in ieder geval totdat je je weer normaal voelt. Bij twijfel is het beter om de training te stoppen en te herstellen.
 3. Zorg ervoor dat je de trainingsbooster niet te hoog hebt gedoseerd - probeer de volgende keer een lagere dosis.
 4. Als de bijwerkingen terugkeren, stop dan met het gebruik van de booster en schakel in plaats daarvan over op een alternatief.
 5. Raadpleeg een arts als de bijwerkingen lang aanhouden. 

Zijn er gevallen met zeer ernstige bijwerkingen?

Gevallen van ernstige bijwerkingen worden met het oog op de aanzienlijke toename van het aantal boostergebruikers ook in Duitsland uitgebreid besproken en krijgen dienovereenkomstige aandacht. Het feit is echter dat de weinige "flagrante" gevallen bijna zonder uitzondering de hierboven beschreven hardcore boosters waren met zeer sterke stimulerende middelen - en geen klassieke pre-workout boosters. 

Pre Workout Booster: tintelend gevoel na inname

Voelt u een tintelend gevoel op uw huid na het innemen van de Pre Workout Booster? Maak je geen zorgen, deze "bijwerking" is niet ongebruikelijk - en treedt meestal op wanneer de booster bèta-alanine of niacine bevat. De twee stoffen zetten de bloedvaten uit, wat resulteert in een beter transport van zuurstof en voedingsstoffen naar de spieren. Het is precies deze vasodilatatie die de huid soms jeukt. 

Pre-workout boosters en medicatie

Als u regelmatig medicijnen slikt, moet u altijd voorzichtig zijn met het gelijktijdig innemen van allerlei soorten boosters! De reden: Sommige ingrediënten kunnen een wisselwerking hebben met bepaalde medicijnen - en dus zeer gewelddadige, soms gevaarlijke bijwerkingen veroorzaken. 

In dit verband ook goed om te weten: extract van zwarte peper (piperine) kan niet alleen de biologische beschikbaarheid of het effect van booster-ingrediënten verhogen, maar ook van medicijnen. Als je regelmatig medicijnen slikt, bespreek je de geplande inname van een pre-workout booster daarom altijd vooraf met je arts. 

Pre workout booster kopen of zelf doen?

Het lijdt geen twijfel dat het kopen van een pre-workout booster de handigste manier is om succes te trainen. Of het echt de beste is, hangt sterk af van uw individuele ervaringen en vereisten. Misschien heb je slechte ervaringen met een bijzonder veelgebruikte werkzame stof of wil je geen nogal exotische stof in je booster missen? In dat geval mag je de jouwe hebben Zelf pre-workout booster maken. Ook lees je bij Boosterjunkies hoe dit precies werkt en waar je op moet letten bij het samenstellen van je trainingsbooster. 

Welke andere trainingsboosters zijn er?

Naast de klassieke pre-workout boosters zijn er nog een aantal andere trainingsboosters. Goed om te weten: Veel van de supplementen moeten ook kort voor de training worden ingenomen en bevatten kenmerken van een pre-workout booster. U moet de volgende soorten boosters kennen.

Pomp booster

Als je voor de training een pompbooster neemt, zorg je ervoor dat je spieren optimaal van bloed worden voorzien. Het resultaat: uw spieren krijgen een bijzonder grote hoeveelheid voedingsstoffen en zuurstof, wat hun prestaties verhoogt en uiteindelijk wordt weerspiegeld in een versnelde spiergroei. Praktisch neveneffect: door het karakteristieke pompeffect zien uw spieren er bijzonder mollig uit - en uw silhouet dienovereenkomstig indrukwekkend. Trouwens: de beste EU Pump Booster 2020 we hebben het al voor je onderzocht.  

EU-booster

EU Boosters houden zich aan de zeer strikte EU-richtlijnen, wat een grote invloed heeft op het type en de dosering van de hier gebruikte stimulerende middelen. Harde stimulerende middelen en hoge doseringen vind je niet in EU-boosters. Dienovereenkomstig zijn de meeste EU-boosters pure pompboosters. 

Amerikaanse booster en hardcore booster

In de VS zijn de richtlijnen minder streng dan in Europa. Hardcore boosters, die niet alleen in de VS maar ook in Europa een legendarische status genieten, zijn daarom bijna zonder uitzondering Amerikaanse boosters die afhankelijk zijn van harde stimulerende middelen. Dit zijn met name DMAA-, DMHA- en Co-atleten die tot nu toe alleen ervaring hebben kunnen opdoen met EU-boosters, daarom wordt aangeraden om te beginnen met Amerikaanse boosters met een lage dosering. Goed om te weten: De beste hardcore boosters 2020 sowie sterven beste DMAA-booster 2020 we laten je ook kennismaken met Boosterjunkies. 

Nootropic Booster

Nootropic boosters bevatten nootropic stoffen die de bloed-hersenbarrière kunnen passeren. De (meestal puur plantaardige) ingrediënten versterken de leer- en geheugenprestaties, verbeteren de concentratie en zorgen voor een haarscherpe focus. En van dat laatste profiteer je vooral bij het trainen. 

Welke booster is de juiste voor de training?

Je moet voor jezelf uitvinden welk type booster het beste is om je doelen te bereiken. Om je een ruwe handleiding te geven: 

 • Een pompbooster is ideaal als je je fysieke prestaties naar een nieuw niveau wilt tillen zonder stimulerende middelen.
 • Voel je je vaak moe en ongemotiveerd voordat je gaat trainen? Dan zijn pre-workout boosters precies wat je nodig hebt om de focus en innerlijke drive te vergroten.
 • Wil je het maximale uit je lichaam en geest halen met hardcore boosters? Dan is er geen alternatief voor Amerikaanse boosters. De extreem krachtige stimulerende middelen van hardcore boosters zijn uitsluitend gericht op ervaren atleten.

Natuurlijk zijn Pump Boosters ook goed te combineren met pre-workout en hardcore boosters. 

Conclusie: het is de moeite waard om naar de details te kijken

We houden in gedachten: Pre Workout Boosters zijn verkrijgbaar in een groot aantal variaties. Bij het kiezen van de juiste booster is het vooral belangrijk om te kijken naar de ingrediëntenlijst - of de juiste review bij boosterjunkies. Als u geen specifiek product in gedachten heeft, vindt u zeker inspiratie in onze Pre Workout Booster-vergelijking. 

Naast de keuze van de booster moet je ook letten op de juiste inname. In het bijzonder moet u letten op:

 • Tijd van inname
 • Tijdsinterval vanaf de laatste maaltijd
 • Dosering (ook op basis van je gewicht)
 • Frequentie van inname

En natuurlijk: Iedereen reageert anders op de samenstelling van boosters. In principe moet je Pre Workout Booster daarom langzaam benaderen en niet beginnen met de maximale dosering. 

Terug naar boven knop